Halloween är nu på ingång och jag håller på med de sista godiset, tänk om det kommer läskiga varelser och knackar på min dörr? Då måste jag ha godis så det inte blir bus! haha Här är ett recept på enkla gelé godisar som går att smaksätta med vilket smak som helst och kan kombineras med olika färger. Jag gjorde svarta med lakritssmak, tyvärr blev det inte så mycket smak som jag hade hoppats på, så ös i ordentligt med smak och smaka av! 

Gör såhär: 

6 st gelatinblad

2 dl vatten
4 dl socker

Smaksättning, Lakrits

Karamellfärg, Svart

mer socker till beläggningen, ca 2 – 3 dl

 

Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten. Ställ åt sidan i 5-10 minuter .

Koka upp 2 sockret och vattnet och låt sjuda i ca 5 minuter.

Ta bort från värmen, tillsätt smaksättning och karamellfärg.

Rör sedan ned gelatinet i sockerlagen, rör om tills allt löst sig. Klä en fyrkantig form med folie, smörj foliet med lite olja eller smör.

Häll över sockerblandningen över foliet och låt stå i kylen i ca 4 – 5 timmar.

Vänd ut det kylda blocket på skärbräda väl belagd i socker . Sprid mer socker över toppen . Skär i kuber .
Placera kuberna i en skål fylld med socker. Låt stå i några timmar till, gärna i några dagar!

Servera!

 

Tag vanliga fryspåsar och lägg godisarna i!

Skriv ut roliga etiketter och sätt på så har ni riktigt söta små godispåsar, ett roligt pyssel för både vuxna och barn! 

 

Ingredients

6 leafs unflavored gelatin

¾ cup water
2 cups sugar

¼ tsp extract
about 6 drops black food coloring

more sugar for coating, about 1-2 cups

Instructions

Combine gelatin with cold water. Set aside for 5-10 minutes.

Combine water with sugar. Bring to a boil, then simmer for 5 minutes.

Remove from heat and add food coloring and extract.

Add gelatin and stir until completely dissolved.

Pour into an 8×8 or 11×7 pan lined with greased foil. Chill for several hours.

Turn out the block on a cutting board well coated in sugar. Spread more sugar over the top. Cut into cubes.

Place cubes in sugar. Serve!