Min favorit bland mjuka kakor! Igår var det mjuka kakor som gällde i programmet Hela Sverige Bakar så jag fick i uppdrag i samarbete med Kungsörnen och Hela Sverige Bakar att göra en mjuk kaka. Och här är den, en mjuk chokladkaka med mörk choklad ganaché, vaniljgrädde och vaniljmacaroons! Vad sägs? Jag skulle ju aldrig hinna baka denna om jag var med i Hela Sverige Bakar men jag vill gärna tipsa er om den i alla fall.

[Ingredienser]

Chokladkakan:

Sätt ugnen på 200 grader ° C, Smöra och bröa en form med avtagbara kanter. Gärna en sockerkakasform.

Smält smör och choklad i en kastrull.

Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.

Tillsätt bakpulver, mjöl och kakao.

Häll i det smälta smöret/chokladen i äggvispet.

Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 25 minuter. Ta ut och låt svalna. 

Ta bort formen och lägg kakan på en tallrik för att kallna.

Choklad Ganaché:
Hacka 110 g mörk choklad. Koka upp 1 dl grädde i en kastrull och tag av från värmen. Tillsätt den hackade chokladen i grädden och rör om tills allt smält ihop till en slät smet. Låt svalna en aning och häll över kakan. Låt kakan stå i kylen innan servering. Spritsa små toppar med grädde smaksatt med vaniljpulver och toppa med macaroons. 

 

Vill ni återskapa min kaka på ett super enkelt sätt? Ja men då blandar ni ihop en chokladtårtan (gjord i en sockerkaksform) och macaroons med hjälp av kungsörnens bak mixar! Enkelt, smidigt och svårt att misslyckas med!