Om jordgubbar:

Namnet jordgubbe syftar både på plantan och på bäret. Ur botanisk synvinkel är jordgubben dock inte ett bär utan en skenfrukt, det vill säga en uppsvälld blombotten. De egentliga frukterna är ”bärets” gula prickar. Som omogna är bären grönvita, och mognar mot allt djupare rött. Det finns också en vit variant av jordgubben, denna saknar det röda färgämnet och kan därför ätas av allergiker som inte tål de vanliga röda jordgubbarna.

Den moderna jordgubben är en korsning mellan sydamerikanska jättesmultron (F. chiloensis) och nordamerikanska scharlakanssmultron (F. virginiana), som senare korsades med europeiskaparksmultron (F. moschata). De första jordgubbarna odlades fram i Frankrike under 1700-talet och introducerades i Sverige under senare hälften av 1700-talet. (Källa)

Nu är det ju sommar och alla vill ha jordgubbar i mängder, eller ja dom flesta antar jag, i alla fall jag. Det är bra med jordgubbar eftersom dom innehåller mycket järn och det är bra för alla tjejer som vill komma iform efter mensen! Ät jordgubbar.