Jag älskar ju kladdkaka som ni säkert vet, det kommer upp många recept på olika kladdkakor här! Idag bjuder jag er på en somrig variant på kladdkaka – en jordgubbskladdkaka! Suuuuper god! Riktigt härlig. Kladdkakan är även toppad med smulpajssmulor men det är inget måste, kladdkakan blir minst lika god utan smulorna vill jag lova! 

Kladdkaka:

225 g smör

3 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

1/2 dl rörsocker

4 st ägg

4,5 dl vetemjöl

10 st färska jordgubbar

Smulor till topping: 

50 g rumstempererat smör

1 dl vetemjöl

0,75 dl havregryn

1/2 dl strösocker

1 msk ljus sirap

ev, 1 msk kakao för chokladsmulor (jag tog hälften vanlig smul och hälften chokladsmul) 

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C och täck formen med bakplåtspapper (helst en springform).

Smält smöret i en kastrull eller mikro, låt svalna något.

Blanda alla ingredienser till kladdkakan i en bunke.

Rör sedan ner smöret och rör om tills det går ihop till en jämn och fin smet.

Häll upp smeten i formen. Toppa med de hackade jordgubbarna!

Blanda ihop alla ingredienser till smuldegen i en bunke, blanda tills det gått ihop till en smuldeg.

Toppa kakan med smulorna.

Grädda kladdkaka i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills kanterna är gräddade och mitten är lös.

Ställ sedan kladdkakan i kylen i några timmar för absolut bästa konsistens! 

Servera!


[Annonslänk för Hemtex.se] Missa inte Hemtex grymma REA – Spana in Här!