Snart är jordgubbsäsongen i gång ordentligt! Jag längtar verkligen tills dom första svenska jordgubbarna kommer, jag har faktiskt funderat på att odla egna också. Ni får gärna kika längre ner i inlägget för att se ett litet loppisfynd som min mamma hittade till mig. Det är mini formar och jag vet inte riktigt vad jag ska göra med dem, kakor? mini mazariner? 

Ingredienser

Jordgubbarna:
200 g jordgubbar
3 msk strösocker
några nypor vaniljpulver

Smuldeg:
1,5 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1 msk strösocker
100 g smör

Gör såhär: (4 portioner)

Börja med att marinera jordgubbarna. Skiva jordgubbarna och lägg dem i en skål. Häll över strösocker och vaniljpulver. Blanda jordgubbarna väl och låt stå i kylen i minst 2 timmar, gärna över natten. 

Sätt ugnen på 225 ° C

Blanda ihop alla ingredienserna till en riktigt smulig deg.

Lägg upp jordgubbarna i botten på en valfri form häll över smulorna jämt över alla jordgubbar.

Grädda sedan pajen i ca 20 – 25 minuter eller tills pajen börjar få en lätt gyllenbrun färg.

—-

Translated: Luxury strawberry pie

Marinated Strawberries:
200g strawberries
3 tablespoons granulated sugar
a few pinches of vanilla powder

Crumb dough:
1.5 dl of oatmeal
1.5 dl flour
1 tablespoon granulated sugar
100g butter

Do: (4 servings)

Start by marinating the strawberries. Slice the strawberries and place them in a bowl. Pour over powdered sugar and vanilla powder. Mix the strawberries well and let stand in refrigerator for at least 2 hours, preferably overnight.

Preheat the oven to 225 ° C

Mix together all the ingredients for a really crumbly dough.

Add up the strawberries in the bottom of any shape pour crumbs evenly over all strawberries.

Bake the pie for about 20-25 minutes or until the pie starts to get a light golden brown color.