Saft har jag ju också gjort nu under sommaren såklart, riktig härlig jordgubbssaft! Jag har aldrig gjort jordgubbssaft någon gång så jag är väldigt nöjd! Absolut ett recept som är värt att testa! Jag gjorde saften på härliga svenska jordgubbar som jag fått tag på i en självplock. Muums!

[Ingredienser]

Gör såhär:

Rensa och skölj jordgubbarna. Lägg dem i en gryta.

Häll på vattnet och låt koka upp.

Låt koka i ca 10 min.

Häll bärmassan i en silställning eller ett tyg som lagts i ett durkslag. Låt stå och självrinna ca 30 min.

Häll tillbaka saften i den rengjorda grytan. Låt koka upp. Rör ner sockret och rör tills det löst sig.

Ta grytan åt sidan och skumma väl. Häll upp lite av saften i en kopp och rör i konserveringsmedlet. Blanda ner konserveringsmedlet i saften.

Häll upp saften på väl rengjorda, varma flaskor. Skruva på lock och låt kallna.

Klart för servering! 

Om saften snart kommer drickas upp behövs inga konserveringsmedel(natriumbensoat).