Tårtbotten:

4 ägg
1dl potatismjöl
1msk vaniljsocker
1dl vetemjöl
2dl socker
2tsk bakpulver

Vispa ihop ägg och socker till en luftig massa, tillsätt sedan de andra ingredienserna och blanda väl. Om smeten inte blandas väl kan det bildas klumpas med bakpulver och då kommer bottnen inte att bli jämn så var noga med detta.

Grädda sedan bottnen i 175 grader i ca 35 minuter så kommer den bli mycket fluffigare, högre och godare än de tårtbottnar som är köpta.

Blanda även i lite vaniljsocker i grädden för att få det super gott.

Fyllning:

I tårtan på bilden har jag bara haft grädde och jordgubbssylt eftersom jag bara delade bottnen i 2 delar. Denna tårta blir lagom för 4 – 5 personer men räcker till ca 8 personer om formen är större beroende på vilken höjd man vill ha på tårtan och vilken form, i mitt fall jag jag valt en hjärteform.

Tårtan blev god och den är super enkel att göra, testa!