Nu känner jag att det verkligen är dags att börja julbaka. Tyvärr har jag ännu inte fått någon snö här hos mig men julstämningen börjar infinna sig lite här ändå. Jag vet inte riktigt vad som har hänt med mig men jag har blivit fudge tokig, jag är super sugen på fudge i alla dess smaker. Så håll utkik här i bloggen efter ett gäng recept om ni också har blivit fudge galna! 

[Ingredienser]

Gör såhär:

Koka upp smör, jordnötssmör och grädde. Rör ordentligt hela tiden för att både få en fudge – konsistens och för att det inte ska brännas.

Häll över florsockret och rör ordentligt tills smeten blivit jämn och slät. Häll över smeten i en form täck med bakplåtspapper. Låt stå i kylen över natten.

Skär upp i bitar och servera. Toppa gärna med lite havssalt också. 

———–

Peanut Fudge

150g peanut butter with bits
0.5 dl cream
70g butter
100g icing sugar

Boil butter, peanut butter and cream. Stir thoroughly all the time to both get a fudge – consistency and for it not to be burned.

Pour over the icing sugar and stir well until the mixture has become smooth and even. Pour the batter into a mold cover with parchment paper. Let stand in refrigerator overnight.

Cut into pieces and serve. Top with a little bit of sea salt too.