Har ni testat att göra snickers någon gång? Det här är en snickerspaj skulle jag nog kunna säga, ett krispigt pajskal med jordnötsfyllning – en snickerspaj helt enkelt!
Ingredienser:
Pajskal:
200 g vetemjöl
1/2 dl strösocker
2 st äggvitor
170 g smör
Fyllning:
2 dl jordnötssmör
1dl socker
1dl kokos
1/2 dl ljus sirap
2,5 dl havregryn
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader ° C.
Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och arbeta ihop till en smidig deg. Kavla eller tryck ut degen i en stor form eller två små.
Om det blir deg över förvaras detta i kylen.
Grädda pajskalet i ca 10 – 15 minuter.
Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen i en kastrull. Smält ihop alla ingredienser till en fast massa.
Fyll skalen med jordnötsmassan och låt svalna – Servera!
Translated: Peanut butter pie
pie:
200 g flour
1/2 dl granulated sugar
2 egg whites
170g butter
filling:
2 dl peanut butter
1 dl sugar
1 dl coconut
1/2 dl light syrup
2.5 dl rolled oats
Preheat the oven to 200 degrees ° C.
Mix together all the ingredients for the pie dough and work into a smooth dough. Roll or press the dough into one large shape, or two small.
If you get some dough over can you stored it in the fridge.
Bake the pastry shell in 10 – 15 minutes.
Mix together all the ingredients for the filling in a saucepan. Melt all the ingredients together into a solid mass.
Fill the shells with peanut mass and let cool – Serve!
Lämna en kommentar