[ Banankaka med extra julig smak ]

Välkommen in i December! Nu kör vi igång med ett juligt recept och en tävling varje dag fram till julafton! Ni hänger väl med??

Med extra julig smak menar jag mycket kanel och kardemumma. Det är aldrig fel och det kan aldrig misslyckas. Banankakan i sig är även den svår att misslyckas med, det blir alltid gott och saftigt med riktigt mogna bananer. 

[Ingredienser]

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175°C.

Smält smöret i en kastrull och låt svalna.

Vispa upp ägg tillsammans med socker, vaniljsocker, bakpulver, kanel, kardemumma och salt.

Rör sedan ned smöret och grädden under omrörning, lite i taget. Skiva ner bananerna och tillsätt sedan mjölet.

Häll smeten i väl smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.

Gräddas i ca 30 minuter beroende på storlek och form.

Låt kakan svalna.

bananas12 bananas11

Ha en fortsatt underbar dag!