Jag har fått chansen att testa dom här underbart goda kexen caprice classic från Papadopoulos! Riktigt goda och krispiga choklad pinnar, perfekt till glass men även till kakor! Varför bara servera pinnarna som dom är? Jag testade att baka in pinnarna i neturell mördeg, och detta blev resultatet! 

Ingredienser:

100 g smör
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl strösocker
2 1⁄2 dl vetemjöl
ca 4 st Caprice classic pinnar

Gör såhär:

Vispa smör, vaniljsocker och strösocker med visp (helst i maskin).

Vispa ihop tills allt det blir ljust och poröst.

Tillsätt mjölet och vispa på låg hastighet tills det blivit en deg. Tryck ihop degen med händerna om degen blir lite smulig.

Rulla degen till längder och rulla sedan in pinnen inuti degen. Tryck ut degen försiktigt runt om pinnarna så att dem inte går sönder.

Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i ca 15 minuter, eller till dem blivit gyllenbruna.

Skär upp längderna till lagom stora kakor och servera!

 

in English: Jennifer’s cakes with yummy hide!

100g butter
1 teaspoon vanilla
1/2 dl granulated sugar
2 1/2 dl flour
about 4 pcs Caprice classic sticks

Proceed as follows:

Beat butter, vanilla and sugar with a whisk (preferably in the machine).

Whisk until everything becomes light and fluffy.

Add the flour and beat on low speed until it become a dough. Press the dough with your hands if the dough is a little crumbly.

Roll dough into lengths and then roll into stix inside the dough. Press the dough gently around the pins so that they will not break.

Place the rolls on a plate with  baking sheets and bake in the oven for about 15 minutes, or until they become golden brown.

Cut the rolls into bite-sized cakes and serve!