Det har varit så pass kalasigt här hemma på sistone så att jag måste dela upp allt fika i flera inlägg, därav del 2! Nedan ser ni ett riktigt kalasigt fikabord i samarbete med Kungsörnen och deras bakmixar. Nu när jag jobbat en del under den senaste tiden har det varit riktigt smidigt att ha några mixar hemma, perfekt för oväntat besök eller alldeles för lite tid.

Jag har tillsatt lite godsaker i bakverken nedan så läs och inspireras. Det går alltid att förändra och kanske till och med förbättra en befintlig mix. Jag har tillsatt lite extra goda grejer i mixerna och kommer att tipsa er hur det blir ännu godare.  

Kungsörnens bakmix – Morotstårta: Jag tycker faktiskt att morotskaka är ganska god som den är, men är det verkligen en riktig morotskaka utan kokos på toppen? Nää det tycker jag inte, använder ni Kungsörnens morotstårta tycker jag att ni ska tillsätta kokos på toppen, blir så mycket godare! Och en sak till, pudra lite kardemumma över kakan tillsammans med kokosen.. muuums! 

Kungsörnens bakmix – Macaroons, Jordgubb: Har ni testat Kungsörnens macaroons i hopp om att äntligen lyckas med dessa goda skapelser? Det har jag. Dom blev helt okej men jag är tyvärr inget fan av smörkräm så den går att göra godare, eller byta ut helt om man skulle vilja det. Testa att tillsätta en eller två nypor äkta vaniljpulver i i smörkrämen så kommer det bli ännu godare smak!

Kungsörnens bakmix – Citronkaka: Gör citronkakan enligt paketets avisering. Jag använde denna citronkaka till en tårtbotten vilket fungerade toppen. Gör kakan i en mellanstor form, ca 20 cm. När du har gräddat kakan delar du den i 3 delar, precis som en tårtbotten. För lite extra god citronsmak och saftighet: Koka upp 1 – 2 dl vatten tillsammans med några skvättar pressad citron och ca 3 msk strösocker (smaka av). Låt citronvattnet svalna och pensla sedan på detta över varje tårtbotten. Det ska inte bli blött utan bara lite fuktigt. Fortsätt att fylla tårtan med valfri fyllning!