Dagen före dopparedagen, hur känns det? Imorgon är det julafton och nu är det sista baket igång!

Kanderade mandlar, eller heter det brända mandlar egentligen? Det går lika bra att använda florsocker som vanligt strösocker men jag tycker det blir lite lättare och godare med florsocker. Om det blir förmycket strösocker blir mandlarna istället som karameller och har svårt att få isär. 

[Ingredienser]

Gör såhär:

Smält 2 dl florsocker i en stekpanna tillsammans med mandlarna.

Rör runt hela tiden och tills alls florsocker är smält.

Häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper och låt svalna någon minut.

Strö över 1 dl florsocker och försök dela mandlarna så gott de går.

Låt dom svalna och ät!

In English: Candied almonds

250g Almond
2 dl Icing
+ 1 dl icing sugar

Melt 2 dl powdered sugar in a pan along with the almonds.

Stir constantly and until all icing sugar is melted.

Pour the almonds on a baking sheet and let cool for a minute.

Sprinkle with 1 dl powdered sugar and try to share the almonds as best they can.

Let them cool and eat!