Vad säger ni om en smarrig kanelbullekladdkaka, eller en kaka om ni föredrar det? Du väljer själv – vill du ha med kakig-kaka gräddar du 10 minuter extra – vill du ha kladdig kaka gräddar du den 10 minuter kortare! Se längre ner för exakta tider för gräddning. 

Ingredienser: (8 portioner)

Kakan:

200 g smör

3 dl strösocker

1 msk mald kardemumma

4 st ägg

2 1/2 dl vetemjöl

Virveln: 

2 msk kanel

1 msk farinsocker

1/2 dl av smeten

Topping: 

Pärlsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C.

Smält smöret och låt det svalna.

Blanda ihop alla ingredienser till kakan till en smet.

Ta ur 1/2 dl av smeten och häll över i en skål. Blanda med kanel och farinsocker till en mörkare smet.

Häll över den ljusare smeten i en ugnsfast form. Spritsa över en virvel över kakan med den mörkare smeten.

Strö över pärlsocker och grädda kakan!

  • Kladdig – grädda kakan i 20 minuter
  • Fastare kaka (mer likt sockerkaka) – grädda kakan i ca 30 minuter

Låt svalna och servera!