Glad kanelbulledag säger jag!  Idag bjuder jag på en mastig bulle, en stor – den största bullen jag har gjort, haha En bulle som räcker till hela släkten. Skär dig en bit bulle och njut, idag förtjänar alla människor en varsin bulle tycker jag. 

[Ingredienser]

Gör såhär:

Smält smöret i en kastrull, häll i 2.5 dl mjölk och värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet (mjölk & smör).

Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet (spara lite till utbakning).

Arbeta ihop en smidig deg och lägg under duk i ca 30 minuter för jäsning.

Blanda ihop smör, kanel och socker till en slät massa till fyllningen.

När degen jäst klart kavlar du ut hela degen till en fyrkant, ber på fyllningen, dela lika breda bitar på längden.

Rulla ihop till en stor bulle! Smöra en form och lägg i bullen, jäs ytterligare i 1 timme.

Gräddas sedan i ugnen på 200 ° C i ca 20 – 30 minuter beroende på storleken.

Servera!

——

Giant cinnamon bun!

Dough:
75 grams of butter
2.5 dl milk
25 grams of yeast
1 pinch of salt
1 dl sugar
7 dl flour

Filling:
100g butter
1 tablespoon cinnamon
1/2 dl granulated sugar

So do this:

Melt the butter in a saucepan, pour in milk and heat to 37 degrees C. Crumble the yeast into a bowl and mix it in with the warm milk and butter.

Add the rest the warm milk and butter, salt, sugar, cardamom and most of the flour.

Work a smooth dough and place under canvas in about 30 minutes for fermentation.

Mix together butter, cinnamon and sugar to a smooth paste for the filling.

When yeast dough ready to roll you out the dough into a square, add the filling, divide equally wide pieces lengthwise.

Roll into a large bun! Grease a mold and put in the bun, let rest in the mold for 1 hour.

Then baked in the oven at 200 ° C for about 20 – 30 minutes depending on the size.

Serve!