Skogens guld! Är det verkligen kantareller, jag skulle väl vilja säga att det är hjortron? Hjortron har jag då aldrig stött på i skogen, men kantareller det finns det gott om på sina ställen. Eller vad säger ni? Jag har faktiskt plockat både kantareller och trattkantareller i år! Första gången i livet jag har plockat en korg med svamp, ganska mysigt faktiskt. Har ni plockat någon svamp i år?

Ingredienser för 2 portioner:
2 skivor nybakt bröd
2 msk smör att steka brödet i
200 g kantareller
1 msk smör att steka kantarellerna i
1 hackad vitlöksklyfta
ca 100 g riven Parmesanost
Salt och peppar efter smak

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C. Stek två skivor bröd i smöret och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Dra isär de stora kantarellerna till mindre bitar.

Stek kantarellerna i smöret och tillsätt den hackade vitlöken.

Stek kantarellerna till de börjar få lite färg och dofta riktigt gott.

Tillsätt en nypa salt och peppar efter smak.

Lägg upp kantarellerna på brödet och toppa med riven ost. Grädda i ugnen under ca 10 minuter eller tills osten börjar bli gyllenbrun. Toppa gärna med en kvist basilika.

Kantarelltoast-Cylinda3 Kantarelltoast-Cylinda1


[ Recept i Samarbete med Cylinda ]

Ät och njut!