Super smarriga karamell äpplen. Enkelt att göra och goda att äta! Tyvärr rann min karamell av lite för lätt från mina äpplen så jag antar att ni kommer göra mycket snyggare karamell äpplen än vad jag gjorde! Dom söta gafflarna finns att köpa Här! 

[Ingredienser]

Gör såhär: (4 st)

Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull.
Koka ihop under ca 10 – 15 minuter.  Rör om försiktigt hela tiden så inget bränns i botten.
När karamellen har fått lite färg, börjar bubbla lite segare och är krämig i konsistensen är det klart.
Doppa tvättade äpplen i smeten och låt stelna!

 

In english: Caramell apples (4 pcs)

1 ½ dl sugar
0.7 dl light syrup
0.7 dl cream
1 tablespoon butter

Mix all ingredients in a heavy saucepan.
Boil for about 10-15 minutes. Gently stir constantly so nothing burns on the bottom.
When the candy has got a bit of color, begins to bubble a little tougher and is creamy in texture, it is clear.
Dip the washed apples in batter and let it set!

Buy this cute forks Here!