Är det fler av er som vågat sig på den här populära nyheten? Kladdkaka/kladdkaka/muffins i strut? Super kul och gott, detta gick verkligen hem hos barnen – en kaka-glass! Det går ju såklart lika bra att vispa upp grädde som topping eller något annat gott! 

Kladdkaka:

  • 100 g smält smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 5 msk  O’boypulver alt, 3 msk kakao 
  • 1 1/2 dl vetemjöl

12 st strutar

Mums-mums fluff:

2 st äggvitor
1.5 dl strösocker
Några droppar citron

Choklad topping:

ca 300 g choklad
2 msk matolja, rapsolja eller kokosolja

Kokos

Gör så här:

Kladdkakan:

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret och rör i chokladen, rör om tills all choklad har smält. Låt svalna.

Vispa ägg och socker fluffigt.

Ställ upp strutar i ett ställ.

Fyll strutarna med kladdkakesmeten.

Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Låt svalna.

Mums-Mums Fluff: 

Vispa upp äggvitorna till ett skum, tillsätt sockret och citronsaften under kraftig vispning.

Vispa till önskad fluffighet.

Fyll en spritspåse och spritsa över kladdkakan i strutarna.

Choklad topping: 

Smält chokladen och rör i oljan.

Doppa strutarna och låt chokladen stelna, Servera!


Ha en fortsatt härlig dag!