Är det fler av er som vågat sig på den här populära nyheten? Kladdkaka/kladdkaka/muffins i strut? Super kul och gott, detta gick verkligen hem hos barnen – en kaka-glass! Det går ju såklart lika bra att vispa upp grädde som topping eller något annat gott!
Kladdkaka:
- 100 g smält smör
- 2 ägg
- 3 dl socker
- 1 krm vaniljpulver
- 1 krm salt
- 5 msk O’boypulver alt, 3 msk kakao
- 1 1/2 dl vetemjöl
12 st strutar
Mums-mums fluff:
2 st äggvitor
1.5 dl strösocker
Några droppar citron
Choklad topping:
ca 300 g choklad
2 msk matolja, rapsolja eller kokosolja
Kokos
Gör så här:
Kladdkakan:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och rör i chokladen, rör om tills all choklad har smält. Låt svalna.
Vispa ägg och socker fluffigt.
Ställ upp strutar i ett ställ.
Fyll strutarna med kladdkakesmeten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Låt svalna.
Mums-Mums Fluff:
Vispa upp äggvitorna till ett skum, tillsätt sockret och citronsaften under kraftig vispning.
Vispa till önskad fluffighet.
Fyll en spritspåse och spritsa över kladdkakan i strutarna.
Choklad topping:
Smält chokladen och rör i oljan.
Doppa strutarna och låt chokladen stelna, Servera!
Ha en fortsatt härlig dag!
Lämna en kommentar