Happy Friday! Super smarrig, super kladdig – kladdkaka! – Jaaa tack! Gillar du bättre en vanlig chokladkaka så kan du tillsätta 1 tsk bakpulver i kladdkakan så blir den inte lika kladdig. Ett hett tips är att förvara kladdkakan i kylen för då ”sätter” den sig lite, den är fortfarande kladdig men inte lika rinnig, förstår ni vad jag menar? Det kan vara lättare att servera om den blir super dunder mega kladdig!

Kladdkaka:

100 g smör

2 ägg

3 dl strösocker

1 1/2 dl mjöl

1 krm vaniljpulver

2 msk kakao

Gör såhär: Sätt ugnen på 150°c. Smält smöret i kastrull eller mikro, låt svalna. Blanda sedan ihop smör, socker och ägg. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Smöra en springform och häll i smeten, grädda i 15 minuter.

Cookie dough täcke:

125 g smör

1 dl strösocker

2 msk ljust muscovadosocker

2 msk mjölk

2 1/2 dl vetemjöl

2 msk sirap

100 g choklad bitar (jag använde mörk choklad 70%)

Gör såhär: Blanda ihop alla ingredienser till en deg. Spara några chokladbitar till topping. Fördela degen på kladdkakan och sedan de sparade chokladbitarna. Grädda kakan ytterligare 15 minuter.

Njuuut!