Snabbt och enkelt recept på en riktigt härlig kladdkaka i form. Vill du byta ut chokladen till ljus, mörk eller kanske vit är det inga problem. Blanda gärna i extra nötter eller toppa med grädde och bär. Det kan väl aldrig bli fel? 

Gör så här: ca 10 st

100 g choklad
4 st ägg
2 dl strösocker
1 dl rörsocker
100 g smör
2 dl vetemjöl
6 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
Jordnötter

Sätt ugnen på 175°c

Grovhacka chokladen. Vispa upp ägg och socker till en fluffig smet.

Smält smöret och blanda ned den hackade chokladen. Rör till en slät smet.

Vispa ner chokladblandningen i smeten. Rör ned resterande ingredienser.

Häll upp smeten i formar. Toppa med salta jordnötter.

Grädda i ca 12 – 15 minuter beroende på storlek.

cookiekladd33 kladdkladd33

—————

Translated: Chocolate cake with peanuts

100g chocolate
4 pcs eggs
2 dl granulated sugar
1 dl cane sugar
100g butter
2 dl flour
6 tablespoons cocoa
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon vanilla powder

Peanuts

Preheat the oven to 175 ° C
Chop the chocolate. Whisk the eggs and sugar until it´s fluffy batter.
Melt the butter and mix with the chopped chocolate. Stir until smooth.
Mix the chocolate mixture into the batter. Stir remaining ingredients with the batter.
Pour the mixture into molds. Top with salted peanuts.
Bake for about 12-15 minutes depending on size.