Pysslet till alla hjärtans dag är i full gång, eller vad säger ni? Här kommer en chokladig dröm att bjuda någon du tycker om på! Härligt kladdig med lycklig och enkel dekoration. Vem skulle tacka nej lixom? Choklad och choklad? Inte jag!
Kladdkaka:
100 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 st ägg
1 dl vetemjöl
4 msk O´boy eller kakao
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Pannacotta topping:
2 dl vispgrädde
1 gelatinblad
1 msk vaniljsocker
50 g choklad
Lägg ett gelatinblad i blöt (kallt vatten i ca 5 minuter). Koka upp 2 dl grädde med 1 msk vaniljsocker.
Tag av från värmen och rör ner gelatinbladet. Rör ner 50 g av din favvo choklad (jag använde Valrhona 70%).
Häll över pannacottan i en silikonform och låt stå i kylen eller frysen till den stelnat.
Tag ut ur formen och dekorera din kladdkaka med den smarriga pannacotta.
Topping/dekor:
Vispad grädde
Jordgubbar
Limesocker
Puss och Kram!
Lämna en kommentar