Pysslet till alla hjärtans dag är i full gång, eller vad säger ni? Här kommer en chokladig dröm att bjuda någon du tycker om på! Härligt kladdig med lycklig och enkel dekoration. Vem skulle tacka nej lixom? Choklad och choklad? Inte jag! 

Kladdkaka:

100 g smör

2 1/2 dl strösocker

2 st ägg

1 dl vetemjöl

4 msk O´boy eller kakao

1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°.

Smält smöret i en kastrull och låt svalna ordentligt. 

Rör ner socker och ägg, blanda väl.

Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.

Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten.

Låt kakan svalna och sen är det dags att dekorera! 

Pannacotta topping:

2 dl vispgrädde

1 gelatinblad

1 msk vaniljsocker

50 g choklad

Lägg ett gelatinblad i blöt (kallt vatten i ca 5 minuter). Koka upp 2 dl grädde med 1 msk vaniljsocker.

Tag av från värmen och rör ner gelatinbladet. Rör ner 50 g av din favvo choklad (jag använde Valrhona 70%).

Häll över pannacottan i en silikonform och låt stå i kylen eller frysen till den stelnat.

Tag ut ur formen och dekorera din kladdkaka med den smarriga pannacotta.

Topping/dekor:

Vispad grädde

Jordgubbar

Limesocker

 


Puss och Kram!