Ni har väl inte missat de här smarriga receptet inne hos Cylinda? Följ på instagram eller facebook så ni inte missar våra super smarriga samarbeten! Den här kladdisen gjorde vi till kladdkakans dag för sisådär 2 veckor sen, en riktigt härlig och hög kladdkaka med plopp-fluff, men välj din favvo choklad så blir den perfekt för dig! 

Ingredienser: (8 portioner)

Kladdkaka:

150 gram smör
100 g choklad (din favorit – mörk eller mjölkchoklad)
3 st ägg
3 dl strösocker
3,5 dl vetemjöl
1 krm salt

Chokladgodis fluff:

3 dl vispgrädde

150 g choklad (tex Dumle, Plopp eller Center)

Gör så här:

Kladdkaka:

Sätt ugnen på 200°C.

Klä en form med bakplåtspapper eller smöra formen, cirka 22 cm i diameter.

Börja med att smälta smöret. Hacka chokladen och blanda ner i smöret, rör tills all choklad har smält.

Vispa ihop ägg och socker lätt och rör sedan ner chokladsmöret. Rör om till en slät smet.

Blanda mjöl, bakpulver och salt, rör ner i smeten.

Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 12 minuter.

Chokladgodis fluff:

Värm upp grädden utan att den börjar koka.

Blanda ner chokladen/godisen i grädden och rör tills att smält ihop till en slät smet.

Ställ i kylen i ca 6 timmar, gärna över natten.

Vispa upp chokladgrädden precis som vanlig grädde till ett fluff.

Bred på eller spritsa fluffet över kladdkakan, Servera!


Ha en mysig dag!