En härligt saftig och enkel banankaka! Banankaka funkar till alla tillfällen, krydda med lite kardemumma och även lite kanel för att få lite extra smak på den, men inget måste! 

[Ingredienser]

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175°C.

Smält smöret i en kastrull och låt svalna.

Vispa upp ägg tillsammans med socker, vaniljsocker, bakpulver och salt.

Rör sedan ned smöret och grädden under omrörning, lite i taget. Skiva ner bananerna och tillsätt sedan mjölet.

Häll smeten i väl smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.

Gräddas i ca 25 – 30 minuter beroende på storlek.

Servera gärna med lite glass eller vispad grädde.

banankaka2 banankaka1

Translated: Classic banana cake

75 g butter
2 1/2 dl sugar
2 tablespoons cream
1/4 teaspoon salt
1 teaspoon vanilla
2 eggs
2 bananas
2 1/2 dl flour
1 1/2 teaspoons baking powder

Preheat the oven to 175 ° C.

Melt the butter in a pan and let cool.

Whisk the eggs with the sugar, vanilla sugar, baking powder and salt.

Then stir in the butter and the cream. Slice down the bananas, then add the flour.

Pour batter into well-greased and floured mold with removable bottom, about 24 cm.

Bake in about 25-30 minutes depending on size.

Serve with ice cream or whipped cream.