Saffranskaka är faktiskt för mig ett måste inför jul(advent). En klassisk saffranskaka ska finnas framme / i frysen under december månad, inget snack om saken! haha 

Ingredienser:

3 st ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
1 paket saffran
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.

Smält smöret tillsammans med saffran, rör ner mjölken, blanda det med äggsmeten.

Blanda i vetemjöl och bakpulver i smeten försiktigt.

Smöra och bröa en sockerkaksform med smör och ströbröd. Fyll med smeten.

Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

Låt kakan svalna något. Pudra över florsocker vid servering.

saffranskaka22 saffranskaka11

Translated: saffron cake

3 eggs
2.5 dl granulated sugar
1 teaspoon vanilla
50g butter
1 dl milk
1 packet of saffron (0,5g)
3.5 dl flour
2 teaspoons baking powder

Preheat the oven to 175 degrees.

Beat eggs, sugar and vanilla sugar until white and fluffy.

Melt the butter along with the saffron, stir in the milk, mix it with egg mixture.

Mix in flour and baking powder into the batter gently.

Grease and sprinkle with crumbs a mold with butter and breadcrumbs. Fill with batter.

Bake in center of oven for about 25 minutes.

Let the cake cool slightly. Dust with icing sugar before serving.