Glad midsommar allesammans! 

Jag hoppas att ni alla där ute har fint väder och kan sitta ute och njuta idag. Har ni inte hunnit slänga ihop något gott fika än? Jag slänger in ett snabbt recept på en klassiskt sockerkaka som alltid funkar till kalasiga tillfällen 

Ingredienser: (1 st kaka)

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 50 g smör 
  • Citronsaft från 1/2 citron till sockerkakssmeten
  • Citronsaft från 1/2 citron till glasyren 
  • ca 3 dl florsocker till glasyren

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175°C.
Smörj och bröa en bakform.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljpulver och citronsaft – vänd ner i äggsmeten.
Koka upp mjölken med smöret och rör ner det.
Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen under 35-40 minuter.
Låt svalna.
Pressa citronsaften till glasyren i en skål, rör ihop med florsockret. 
Rör om till en slät massa, ha i mer florsocker om du vill ha en tjockare glasyr och mer citronsaft om du vill ha en mer rinnande glasyr. 

Trevlig fika!