Klassiker är ju sådana bakverk som alltid fungerar vid alla tillfällen! En sockerkaka är lätt att smaksätta med den smaken man gillar som bäst, eller bara toppa med något läckert då smaken på sockerkakan i sig är väldigt enkel. Jag toppade min sockerkaka med kolasås, florsocker och några mini maränger. 

[Ingredienser]

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175°C grader

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.

Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

Fyll en smord (med smör) och bröad (med ströbröd) kakform.

Grädda sockerkakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter, prova med en sticka, sockerkakan ska inte vara kladdig.

Låt svalna.

KlassikerSockerkaka KlassikerSockerkaka1


Cake:
3 eggs
2.5 dl granulated sugar
1 teaspoon vanilla
30g melted butter
1 dl milk
3.5 dl flour
1 teaspoon baking powder
1 pinch of salt
3 teaspoons freshly squeezed lemon

Preheat the oven to 175 ° C degrees

Beat eggs and vanilla sugar until white and fluffy.

Melt the butter and stir in the milk, mix it with egg mixture.

Mix flour, baking powder and salt, and fold gently into the dough.

Fill a greased (with butter) and Broad (with breadcrumbs) cake tin.

Bake the sponge cake in the middle of the oven for about 30 minutes, try it with a stick, sponge cake should not be sticky.

Allow to cool.