Hoppas att ni har en bra sommar, många av er har säkert semester! De dagarna det regnar nu ner sommaren är det ju perfekt att baka klassiska kanelbullar. Mums! Här nedan har ni ett enkelt recept som alltid blir bra. 

Ingredienser ca 20 bullar

  • 75 g smör (rumstempererat)
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 50 g (1 pkt) jäst för söta degar
  • 1/2 dl vit sirap
  • 2 krm salt
  • 1 tsk kardemumma
  • 400 g vetemjöl

Kanelfyllning:

  • 75 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 msk kanel
  • 100 g riven mandelmassa

Gör såhär:

  1. Värm mjölken till 37°C.
  2. Smula ner jästen i en bunke.
  3. Häll över mjölken och rör om.
  4. Tillsätt smöret i mindre bitar, sirap, salt och kardemumma.
  5. Tillsätt mjölet men spara lite till utbakningen.
  6. Arbeta degen kraftigt, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig eller släpper från kanterna av skålen.
  7. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.
  8. Knåda degen lätt på mjölat bakbord.
  9. Kavla degen ut till en rektangel.
  10. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred ett tunt lager på den utkavlade degen.
  11. Rulla ihop till en rulle och skär i bitar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
  12. Låt jäsa under bakduk cirka 40 minuter.
  13. Värm ugnen till 225°C.
  14. Pensla med ägg och grädda sedan bullarna mitt i ugnen, 10-12 minuter.

Njut!