Är det dags för lite lättare och lite ”nyttigare” mat såhär i början på året då vi alla säkert proppat i oss allt för mycket julmat och godis! Här kommer ett härligt recept på en ”räkgryta” som vi har testat här hemma och även fått testa hos min svärmor. Riktigt mumsigt! 

[Ingredienser]

Kokosräkor i röd curry

Gör såhär:

Skala räkorna. Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Dela sockerärtorna på längden. Skala och hacka vitlöken. Fräs grönsakerna i smör i en wok eller stor stekpanna. Rör ihop currypasta, smulad buljongtärning, kokosmjölk och crème fraiche. Låt räkorna fräsa med grönsakerna någon minut och häll på såsen. Låt allt koka upp. Strö över koriander, persilja eller lite lime.

Servera gärna med ris eller coscos. 

—–

Translated: Coconut prawns in red curry

1 kg large prawns in shell
2 peppers
100 g sugar peas
2 cloves garlic
1 tablespoon butter
1 tbsp red curry paste
1 chicken stock cube
2 dl coconut milk
2 dl light sour cream
cilantro or parsley

Peel the prawns. Seed the peppers and cut them into pieces. Share sugar peas lengthwise. Peel and chop the garlic. Fry the vegetables in butter in a wok or large frying pan. Stir the curry paste, crumbled stock cube, coconut milk and creme fraiche. Let the shrimp fry the vegetables for a minute and pour on the sauce. Let everything boil. Sprinkle with cilantro, parsley or a little lime.

Serve with rice or coscos.