Nu kör vi på lite glass igen, glass med mycket kolasås! Det går jättebra att göra som både glasspinnar och i bytta (så man kan göra snygga kulor). Gör man glassen i en bytta kan man ringla över lite kolasås, hackad choklad och havssalt, det blir super gott, och super snyggt! 

Ingredienser: (ca 10 glassar)

100 g Philadelphiaost

2 dl vispgrädde

1,5 dl kolasås

Toppa med smält mjölkchoklad (ca 100g), kolasås och havssalt.

+ Kolasås till gömman.

Gör såhär:

Vispa upp philadelphiaosten med vispgrädde till ett flytt och rör sedan ner kolasåsen.

Fyll glassformar eller en bytta och förvara i frysen.

Använder du glassformar fyller du formarna till hälften, gör en liten grop och fyller den med kolasås, fyll sedan på med mer glass. 

Det går att servera efter några timmar. 


Fler smarriga glassar hittar ni här:

BLÅBÄRSGLASS.

FÄRSKOSTGLASS MED JORDNÖTSSMÖR.

YOGHURTGLASS MED HALLON.