Här kommer en gammal goding som aldrig sitter fel! En härlig kolapaj med lite ljus choklad och lingon. Jag har även testat ett nytt recept på pajdegen, tyckte den var sådär faktiskt men här kommer receptet om ni vill testa det själva. 

Ingredienser:

Pajskal:
200 g vetemjöl
1/2 dl strösocker
2 st äggvitor
170 g smör

Fyllning:
50 g ljus choklad
30 g smör
1 dl strösocker
2 msk sirap

Topping:
1 dl upptinade lingon

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 200 grader ° C.

Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och arbeta ihop till en smidig deg. Kavla eller tryck ut degen i en stor form eller två små.

Om det blir deg över förvaras detta i kylen.

Grädda pajskalet i ca 10 – 15 minuter.

Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen i en tjockbottnad kastrull och låt koka i några minuter (ca 5 minuter).

Låt svalna några minuter och fyll sedan pajskalet och låt stå i kylen i minst 30 minuter innan servering.

Toppa med lingon och njut!

Translated: Caramel pie with cranberries

Pie:
200 g flour
1/2 dl granulated sugar
2 egg whites
170g butter

Filling:
0.75 g of butter
50g milk chocolate
30g butter
1 dl granulated sugar
2 tablespoons syrup

Topping:
1 dl thawed cranberries

Preheat the oven to 200 degrees ° C.

Mix together all the ingredients for the pie dough and work into a smooth dough. Roll or press the dough into one large shape, or two small.

Bake pastry shell in 10 – 15 minutes.

Mix together all the ingredients for the filling in a heavy saucepan and cook for a few minutes (about 5 minutes).

Let cool for a few minutes, then make pie crust and let stand in refrigerator for at least 30 minutes before serving.

Top with berries and enjoy!