Nu har jag testat att göra små kola pajer, gott! Jag gjorde ett litet misstag och kokade kolan lite för länge så kolan blev liite för hård tyvärr, det blev lite knepigt att dela pajen i bitar.. Men annars var det super super gott, går jätte bra att servera med glass, bär eller grädde!
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175grader.
Blanda socker, mjöl, bakpulver och smör i en bunke och blanda väl tills en deg bildats.
Tryck ut degen i en stor eller 4 små formar.
Grädda degen i ca 15 minuter, tills den börjar få lite färg.
Börja med kolan:
Koka upp alla ingredienser och låt koka i ca 10 minuter eller gör ett kulprov, kulan ska vara ganska lös annars blir det en hård paj. Om du använder termometer skall temperaturen på kolan vara ca 120grader.
Häll på kolan i dem färdiga pajskalen och låt stå i kylen i ca 30 minuter innan dem är klara för servering!
Smasken,,,lagom storlek igen,,ser så mycket godare ut! 🙂
Den ser grymt god ut!
Jag blir jätteglad om du ”gillar” min tårta!
http://fototavling.mixr.se/baktavling/?sort=hogsta
Kram Karin
Så gott det ser ut 🙂
Till småpajer kan det även vara gott, och lätt att koka kondenserad mjölk. Och fylla pajerna med gräddkolan sedan.
Så mumsigt med kolapaj 🙂
Låter väldigt gott med kolapaj.
Jag testade det där receptet idag och hällde även på ett lager smält choklad men lite cocosfett så att det stelnade! Supergott tack för tipset (du kan se den på min instagram @malvacarlsson)