Första gången jag gör en köttfärspaj, och god blev den! Vi är 2 personer och den räckte som lunch i 2 dagar, perfekt! Jättegott! 

[Ingredienser]

Gör såhär: 

Pajdegen:

  • 200 gram grahamsmjöl
  • 125 gram smör
  • 2 msk vatten
  • En nypa salt och peppar

Rör samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Lägg degen svalt en stund innan du trycker ut den i formen. Ibland kan man behöva lite extra mjöl. Degen räcker väl till en normalstor paj på cirka 26 cm i diameter.

Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter i 200 grader.

Innehåll:

Vispa samman ägg och mjölk. Rör sedan ner den rivna osten. Blanda i lite kryddor som du tycker om.

Stek köttfärsen och blanda i hackad lök, hackade tomat, hackad färsk chili, ärtor, majs & paprika.

Häll över köttfärsen i pajformen, häll sedan över mjölk blandningen över pajen. Riv gärna lite extra ost ovanpå pajen innan du stoppar in den i ugnen.

Tryck ner några tomater på pajen.

Jag använde mig av smulad fetaost och vanlig riven hushållsost och skinka som smörgåspålägg, man tager vad man haver!

Grädda i cirka 175 grader i 35-45 minuter (beroende på höjd). Sänk värmen om pajen börjar bli bränt utanpå och vattnig innuti.

Servera, Mummmms! Super härligt att ha hemma som lunch!