Vad sägs om smarriga krämbullar med god vaniljkräm? Hemmagjord är den som bäst! Delar även tips på eget limesocker som passar typ allt, speciellt till jordgubbar! MUMS! In i köket med dig och testa, gott gott ska det vara!
Klassisk vetedeg (bulldeg): (ca 15 st krämbullar)
50 g färsk jäst
11 dl vetemjöl
3 dl mjölk (rumsvarmt)
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 tsk kardemumma (går lika bra utan)
100 g smör (rumsvarmt)
Smula jästen i en bunke och häll över mjölken, rör om tills jästen har löst sig.
Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning.
Arbeta ihop till en slät deg, det tar ca 10 minuter i bakmaskin. 
Låt jäsa övertäckt i 1 timme.
Sätt ugnen på 250°c.
Dela degen i ca 30 bitar och rulla till bollar. Sätt ihop två och två och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa i ca 30 minuter.
Fyll varje bulle med vaniljkräm (gör ett litet hål i mitten och fyll, fyll enklast med hjälp av spritspåse och tyll) och grädda i ca 10 minuter.
Låt svalna!
Limesocker: 
Blanda ihop 2 dl strösocker med finrivet skal från 1 st lime.
Låt torka och använd som super gott socker till dekoration och topping!
Toppa med färska jordgubbar och strö över lite limesocker, sååå gott!
Hemgjord vaniljkräm:

2 1/2 dl mjölk

1 st vaniljstång

1 dl strösocker

3 st äggulor

0,3 dl majsstärkelse (maizena)

50 g smör (rumstempererat)

1 nypa salt

Lägg dela vaniljstången och gröp ut frön, lägg i frön, stång och mjölk i en kastrull och låt koka upp.

Ta bort från plattan.

Vispa strösocker, äggulor och majsstärkelse (maizena) med elvisp.

Häll sedan det över mjölken under omrörning.

Fortsätt värma försiktigt på låg till medelvärme under omrörning.

Låt krämen tjockna under omrörning.

Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt smöret, rör om tills smöret har smält.

Häll sedan över krämen i en kall skål.

Ställ skålen i kylskåpet för att kallna och rör om med jämna mellanrum för att undvika att skinn bildas.

Klart!