För ett tag sedan var jag på Lakrits och Chokaldfestivalen i Göteborg och hämtade massa inspiration. Jag fick med mig super mycket gott hem från massa fantastiska företag. Jag har testat att göra lakrits glass en gång tidigare men det blev mindre lyckat, tyvärr. Men den här gången kom det riktigt mycket lakrits smak med, gillar ni lakrits måste ni testa detta recept! 

Ingredienser:

1,5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 dl strösocker
1 nypa vaniljpulver
1 tsk lakritspulver

Gör såhär: 

Vispa ihop alla ingredienser i en bakmaskin eller elvisp ordentligt.

Häll över smeten i en glassmaskin och kör glassen tills den har hårdnat.

Det brukar ta ca 20 minuter. Det går även att frysa smeten direkt om du inte har tillgång till någon glassmaskin. 

Frys glassen ytterligare och servera glassen väl fryst!

—-

Translated: Liquorice ice cream

1.5 dl whipping cream
1 dl milk
1/2 dl granulated sugar
1 pinch vanilla powder
1 teaspoon of licorice powder

Do:

Whisk together all ingredients in a bread maker or electric whisk thoroughly.

Pour the mixture into an ice cream machine and run the ice cream until it has hardened.

It usually takes about 20 minutes.

Freeze the ice cream further and serve the ice cream freeze well!