Lakritskola med Polkagris!

Små godbitar som måste finnas på julens alla gotte-bord! Behöver jag säga så mycket med? En super härlig kombination av lakrits och polkagris, det kan väl inte så många säga nej till va? 😉 

[Ingredienser]

Gör såhär: 

Koka upp grädde, socker, lakritspulver och sirapen. Låt koka under ca 7 minuter – när bubblorna börjar koka lite segt. Det går även bra att göra ”kulprovet” för att veta hur kolaaktigt det blir när det stelnar.

Tag av kolan från värmen och tillsätt den hackade chokladen. Rör om till en slät kola.

Häll upp kolan på ett bakplåtspapper, gärna med uppvikta kanter och strö över den hackade polkagrisen, låt svalna i kylen.

Servera!

kolalakris2 kolalakris1

Translated: Licorice toffee with Candy Cane!

1.5 dl cream
1.5 dl of syrup
1.5 dl granulated sugar
2 tablespoons licorice powder
50 g chocolate (chopped)
1 dl chopped candy cane

Boil the cream, sugar, licorice powder and syrup. Allow to cook for about 7 minutes – when the bubbles begin to boil a little tough. It is also possible to make ” the bowl test ” to know how the toffee gets when it solidifies.

Remove the toffee from the heat and add the chopped chocolate. Stir until its a smooth toffee.

Pour the toffee on a baking paper, preferably with upturned edges and sprinkle with the chopped candy cane, cool in the refrigerator.

Serve!