I samarbete med Cylinda.se har vi tagit fram ett recept på en toppen god lammstek med ugnsstekt potatis med parmesan och mumsig rosmarin. MUMS! Detta kanske passar som allra bäst till påsk med hittar man en fin lammstek tycker jag absolut att man ska passa på. Perfekt att ha i frysen och ta fram när man börjar bli sugen på en fin stek.
Ingredienser:
1 lammstek, ca 1 kg
1 dl rapsolja
1/4 dl soja
6 vitlöksklyftor
Färsk rosmarin
Salt & peppar
Tips till servering:
Potatis med parmesan
Grillade citroner
Gör såhär: (4 portioner)
Skala och krossa vitlöksklyftorna och lägg i en påse, häll över olja och soja.
Krydda med salt och peppar och lägg i en kvist färsk rosmarin.
Lägg i lammsteken i påsen och låt marineras i några timmar, gärna över natten.
Stek lammsteken i ugnen på 125°C i ca 1 1/2 timme. Eller tills önskad temperatur.
Blodig: 58°C. Medium: 60°C. Välstekt: 70°C.
Låt steken vila i folie innan servering.
Servera!
—
Hoppas att ni får en underbar helg!
Lämna en kommentar