Jag hade lite lite lemon curd kvar i en burk och kände att jag var tvungen att göra nått kul med den och varför inte en lemon curd maräng paj, väldigt enkelt om man använder sig av färdig lemon curd annars går det ju självklart bra att göra en egen också.
Gör såhär:
Börja med att blanda ihop alla ingredienser till degen, om degen blir för lös så ha i lite mer vetemjöl och om den blir för hård så ha i lite mer ägg.
Tryck ut degen i 4 små formar eller en stor.
Förgrädda bottnen i ugnen i ca 5 på 200grader.
Gör marängen, vispa upp äggvitorna och börja häll i 1 msk socker i taget när äggvitorna börjat skumma och vispa till en slät maräng.
Fyll formarna med lemoncurden och toppa med lite spritsad maräng.
Grädda i ugnen på 225 grader i ca 5 minuter. Håll koll så inte marängen blir bränd, det går fort!
Servera!
Men å jösses vad det såg gott ut!
Så gott 🙂
Jag älskar kombinationen citron och maräng, det är så optimalt på något sätt, kan liksom inte bli mycket bättre <3
har lagt upp bilder på vårt kök o badrum på min blogg. Hade varit kul att veta vad du tycker 🙂 Kram
med tanke på duktig du är på att baka så är du säkert duktig på inredning också 🙂 Kram
Gott:D