Lyxa till din sockerkaka lite extra – här kommer förslag på en härlig gräddtopping med bär. Innehåller fixar vi till lite extra med lime och vallmofrön! En härligt fräsch variant på en enkel sockerkaka. En till sockerkaka delux skulle jag nog vilja säga. 

[Ingredienser]

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175°C grader

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.

Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten, blanda sedan i vallmofrön.

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

Fyll en smord (med smör) och bröad (med ströbröd) kakform.

Grädda sockerkakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter, prova med en sticka, sockerkakan ska inte vara kladdig.

Låt svalna.

Vispa grädden fluffigt med vaniljpulver och eventuellt lite vaniljsocker. Spritsa på grädden på sockerkakan när den har svalnat, annars kommer grädden att smälta. Dekorera med upptinade/färska blåbär. Med fördel kan du även pudra på lite florsocker innan serveringen.

Translated: Sponge cake with lime and blueberries

Cake:
3 eggs
2.5 dl granulated sugar
1 teaspoon vanilla
30g melted butter
1 dl milk
3.5 dl flour
1 teaspoon baking powder
1 pinch of salt
1 pcs freshly squeezed lime, 2 tablespoon poppy seeds

Topping:
3 dl whipping cream
1 pinch of real vanilla powder
1 teaspoon vanilla sugar
A bunch of blueberries

Preheat the oven to 175 ° C degrees

Beat eggs and vanilla sugar until white and fluffy.

Melt the butter and stir in the milk, mix it with egg mixture. Add the poppy seeds.

Mix flour, baking powder and salt, and fold gently into the dough.

Fill a greased (with butter) and Broad (with breadcrumbs) cake tin.

Bake the sponge cake in the middle of the oven for about 30 minutes, try it with a stick, sponge cake should not be sticky.

Allow to cool.

Whip the cream until fluffy with vanilla powder and vanilla sugar. Pipe the cream on the sponge cake after it has cooled, otherwise the cream are melting. Slice or use whole strawberries for decoration. You can also powder on a little icing sugar before serving.