En av mina favvo bakverk – kladdkaka! Det finns så oändligt många varianter och det blir säkert en ny variant varje gång jag testar. Idag testade jag att göra en ganaché på Dumle att ha över kladdkakan, mums! Här kan ni köpa den fyrkantiga pajformen! Visst är den läcker?!

Ingredienser: (6 portioner)

Kladdkaka: 

100 g smält smör

2 st ägg

2 1/2 dl strösocker

1 dl vetemjöl

3 msk O´boy pulver alt, kakao

1 nypa salt

1 nypa vaniljpulver

Dumle ganaché: 

50 g dumle

1 dl vispgrädde

Gör så här:

Dumle ganachén: 

Koka upp grädden, tag av från värmen och rör ner Dumlen.

Rör om tills allt har smält ihop till en slät smet.

Ställ i kylen tills det stelnat till.

Kladdkaka: 

Smält smöret och låt svalna.

Vispa upp ägg och strösocker, rör ner de övriga ingredienserna.

Häll över i en ungsform och grädda i 15 minuter