Här kommer ett recept på ljuvligt goda scones, super smarriga och saftiga. Perfekt att slänga ihop degen, rulla till frallor och grädda nästa morgon. Mmm va gott de är med nybakt bröd till frukost, så lyxigt! Receptet är i samarbete med Cylinda.se 

Ingredienser: (ca 8 st) 

4 dl vetemjöl

1 msk bakpulver

60g rumsvarmt smör

1 krm salt

1 msk strösocker

1 msk uppvispat ägg (vispa upp 1 ägg) 

1 dl mjölk 3%

1/2 dl vispgrädde

Pensla med resterande av det uppvispade ägget innan gräddning.

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°C.

Rör ihop smör, strösocker och 1 msk av det uppvispade ägget i en bunke.

Tillsätt mjölk och vispgrädde, rör om.

Blanda sedan i mjöl och bakpulver. Blanda till en deg.

Lägg upp degen på ett väl mjölat bakbord och dela degen i 8 delar. Rulla delarna till runda bollar.

Lägg sconsen på en plåt med bakplåtspapper, pensla på sconesen med uppvispat ägg och grädda ca 10 minuter i ugnen.

Låt svalna något, dela sconsen och toppa med valfria tillbehör!

TIPS: Gör scones i långpanna! Tryck ut degen i långpanna och grädda i ugnen. Skär sedan upp i bitar. 

Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk. Använd samma mängd som i receptet.

Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut mjölken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Samma mängd gäller!

Ha en toppen dag!