Jag har ju helt glömt bort att blogga om dessa söta tårtor. Tårtor till Lukas 1 års dag, och ni som undrar så är det inte mitt barn utan en väldigt nära väns barn. Jag fick även privilegiet att göra hans doptårtor, visst har jag underbara vänner som tillåter mig att göra sånt här kul? 🙂 

Lukas första tårta på hans första födelsedag. Världens härligaste 1-åring! Tyvärr var denna barnvänliga tårta inte alls någon höjdare, jag tror att det var den där mangopurén som inte var hans favorit. haha Tårtan består av en vanlig vaniljbotten som jag tänkte göra lite extra snygg med röda prickar i, dom röda prickarna fanns endast i botten.. typiskt! En hemgjord vaniljkräm, ett lager mangopuré och grädde men lite mangopuré i. Gott tyckte jag även fast jag inte är så förtjust i mango heller. 

Utstickare till som söta figurerna och den härliga sugarpasten finns att köpa hos Tartdecor.se 

——

En tårta som passade Lukas och alla andra lite bättre i smaken var ”vuxentårtan” som bestod av en vaniljbotten, hemgjord vaniljkräm, och passionsfruktsmousse. Tårtan var toppad med vaniljgrädde, massa strössel och lite marsipan runt om. 

Jag har använt mig av ett fotbollskit med grönt strössel, fotbollar och kristyr från Dr.Oetker som finns att köpa i vanliga mataffärer.