Nu är det dags att börja fylla på Julbaks kategorin!

Gör såhär:

[Ingredienser]

Smält margarinet, häll i mjölken och låt det hela bli  37°. Stöt saffran och en sockerbit i mortel och tillsätt detta.

Smula ner jästen i en bunke. Strö över socker och häll på ljummet vatten. Rör om. Häll den varma saffransmjölken över den lösta jästen i bunken, knäck ner äggen och rör om igen.

Ta undan ca 1 dl av vetemjölet till utbakningen. Blanda russin i resten, det vill säga i det mesta av mjölet, och rör ner det i bunken. Arbeta degen kraftigt med en trägaffel eller liknande. Låt degen jäsa övertäckt i sin bunke i 1-1.5 timme.

Värm ugnen till 260°. Täck två plåtar med bakplåtspapper.

Tippa sedan ut degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.

Dela degen i 2 bitar och skär sedan varje sådan bit i 4 delar. Dela en fjärdedel i taget i ytterligare 4 bitar. Rulla ut varje liten degbit till förslagsvis en S-form. Lägg lussebullarna ganska tätt på två plåtar. Garnera med russin som trycks ner ordentligt.

Jäs lussebullarna i ca 10 minuter.

Pensla lussebullarna noga med lättvispat ägg.

Grädda ganska högt upp i ugnen i ca 8 minuter. Låt lussebullarna svalna väl täckta av en handduk.