Det kommer fortfarande upp lite kalas recept som jag måste dela med mig av! Dessa kakor är små mandel maränger som jag har satt ihop med varandra och fyllt med lite vit choklad cream emellan alla, det går självklart bra att äta dom som dom är utan någon cream.

Gör såhär:

[Ingredienser]

Lägg 2 ägg i varmt vatten och låt dem ligga ca 10 minuter för att få äggen rumstempererade.

Blanda mandelmjölet och florsockret i en skål, om det behövs kan det malas tillsammans lite till.

Vispa äggen och när äggen börjar skumma börjar du hälla i sockret lite i taget. Vispa äggen till en glansig maräng.

Blanda i mandelblandningen i marängen och rör om försiktigt tills det blandats väl, spritsa ut en klick med smeten på ett bakplåtspapper för att se om det är rätt konsistens.

Om konsistensen är för lös kan du tillsätta lite mer mandelmjöl och florsocker, och om konsistensen är för hård kan du antingen tillsätta lite mer äggvita eller om du vill färga smeten med vanlig karamellfärg är även det ett bra sätt att göra smeten lite lösare.

Spritsa smeten så det blir lagom stora kakor. Låt plåten stå i ca 30min innan du ställer in den i ugnen på 150 grader i ca 10 minuter.

Recept på vit choklad cream