Här kommer receptet på mina Manhattan Brownies som jag visat på instagram som lovat! En extra god och lyxig brownie med fyllning i mitten och en gudomlig toppimg med kolasås, chokaldsås och nötter. Toppa gärna med mini marchmallows eller annat gott också. 

[Ingredienser]

Gör såhär:

Brownie

Sätt ugnen på 220 grader ° C

Smält chokladen i vattenbad eller mikro försiktigt.

Dela smöret i bitar och blanda ned det tillsammans med den smälta chokladen.

Blanda i resten av ingredienserna i choklad och smör blandningen, blanda till en slät smet.

Bred ut smeten (ca 1 cm) på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda i ca 10 minuter, brownien ska vara lite kladdig för att sedan stelna när den tagits ur ugnen. Låt kakan svalna ordentligt gärna i kylen. Dela brownien i 2 lika stora delar, en till botten och en till toppen.

Oreofyllning

Blanda ihop alla ingredienser till en slät massa. Bred på fyllningen på ett lager av brownien, lägg sedan över andra brownie delen så att fyllningen hamnar i mitten.

Garneringen

Toppa kakan med hackade pekannötter, chokaldsåsen, kolasåsen samt pudra över lite florsocker. Skär kakan i lagom stora bitar och servera!

………..

Translated: Manhattan Brownie! 

 Brownie

240g dark chocolate
220g unsalted butter
180g brown sugar
4 g salt
4 eggs
250 g flour

Oreofilling
100g unsalted butter
110g icing sugar
15 g vanilla sugar
1 pinch vanilla powder

Decor
pecans
caramel sauce
chocolate sauce

Proceed as follows:

Brownie

Preheat the oven to 220 degrees ° C

Melt the chocolate in a water bath or microwave gently.

Slice the butter in pieces and mix it down with the melted chocolate.

Mix in remaining ingredients in chocolate and butter mixture and mix to a smooth batter.

Spread the batter (about 1 cm) on a baking sheet with parchment paper.

Bake for about 10 minutes, brownie should be slightly sticky and then solidify when it is taken out of the oven. Let the cake cool in the fridge. Slice the brownie in 2 equal portions, one to the bottom one to the top.

Oreofilling

Mix together all ingredients into a smooth paste. Spread the filling on a layer of brownie, then add the second brownie portion so that the filling in the center.

Decoration

Top the cake with chopped pecans, chocolate sauce, caramel sauce and dust with some icing sugar. Cut the cake into bite-sized pieces and serve!