En ganska enkel bakelse men tyvärr tar det lite tid. Det går snabbt att göra men själva ugns och kok vistelsen är lång. Men gott blir det! Det är egentligen en dessert som sköter sig lite själv så sätter man ihop alla goda och färdiga ingredienser sen! haha 

[Ingredienser]

Gör såhär: (3 – 4 portioner)

Börja med att koka burken med kondenserad mjölk, gärna dagen innan och förvara i kylen. Tag bort etiketten och koka hela burken i ca 1 timme. Låt svalna.

Vispa upp äggvitorna till ett fast skum, tillsätt sockret – lite i taget! Tillsätt sedan den färskpressade citronsaften. Vispa till fast maräng.

Spritsa ut marängen i cirklar på en plåt med bakplåtspapper, ca 10 cm i diameter och 6 stycken.

Grädda i ugnen på 100°C i ca 1 timme. Låt sedan svalna.

Bygg ihop bakelsen med kondenserad mjölk på första lagret. Vispad grädde på andra och toppa med kondenserad mjölk och de skivade bananerna.

Servera och njut!

—————————————————————————-

In English: 

Meringue cake (3 – 4 servings)

1 can of condensed milk (sweetened)
2 sliced ​​bananas
2 cups whipped cream
2 egg whites
1 cup granulated sugar
1/2 teaspoon fresh lemon juice

Start by boiling the can of condensed milk, preferably the day before and store in the fridge. Remove the label and boil the whole bottle in about 1 hour. Allow to cool.

Whisk the egg whites until firm foam, add the sugar – a little at a time! Then add the freshly squeezed lemon juice. Whisk into the meringue.

Pipe the meringue into circles on a baking sheet with parchment paper, about 10 cm in diameter and 6 pieces.

Bake in oven at 100 ° C for about 1 hour. Allow to cool.

Assemble the pastry with condensed milk on the first layer. Whipped cream on the second and top with condensed milk and sliced ​​bananas.

Serve and enjoy!