Påskförberedelser, gult och grönt!
Jag letar och letar men nu har jag hittat ett recept på maränger som jag verkligen gillar, det innehåller florsocker vilket jag aldrig testat förr. Mycket gott resultat och som ett litet tilltugg till påskhelgen, vad säger ni om det? Helt perfekta maränger blev det!
Gör såhär:
Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna tills dem börjat skumma.
Häll då i lite av sockret(ca hälften) lite i taget under vispning på medel hastighet.
Blanda i resten av sockret under högre vispning.
När smeten blivit en hård maräng så skall florsockret vändas ned med hjälp av en sked eller slikepott.
Färga med den färg du vill ha, några droppar karamellfärg räcker.
Spritsa på bakplåtspapper och grädda i ugnen i ca 1 timme och 15 minuter på 100 grader.
Oj vad fina dom blev,,,,akta så inte vovvarna äter upp dom hi hi
Så gott med maränger, det var länge sedan jag bakade.
Detta receptet måste jag absolut testa snart 🙂
/ Jenny
Supersnygga maränger. Vilken tyll använde du för att spritsa ut dom?
Hej!
Jag använder mig av en stor halvstängd stjärntyll när jag spritsat dessa maränger, jag ska kolla närmare på tyllen vilken storlek det är jag jag fått tag på den, den är nämligen på rymmen någonstans i disken!
He he, på rymmen känner jag igen 😛
Jaha ja, kanske vi får testa då, vi har misslyckats med vanliga maränger alldeles för många gånger. Fina färger!
Så vackra de blev!Spritsade på säker hand:)
[…] jag maränger. Jag letade efter recept och hittade ett på en blogg som jag tyckte verkade bra: maränger med florsocker. Jag färgade smeten med lite blå karamellfärg, eftersom 5-åringen tycker att vi ska ha med […]
Vilka fina små maränger! 🙂