Jag har börjat baka massa kul med årets skörd av vinbär nu, först blev det gelé och nu blev det detta. Jag har massa vinbär kvar så det blir spännande att se vad jag hittar på av dom. Den här pajen blev väldigt god, om man är lite känslig för att det blir lite syrligt av alla dessa vinbär kan man ta en mindre mängd med vinbär och blanda ner i marängen.

[Ingredienser]

Gör såhär:

Gör pajskalet: Blanda alla ingredienser till botten i en bunke och blanda ordentligt. Klä en pajform ca 25×25 cm i diameter med pajdegen. Ställ in i kylen i en timme.Nagga pajbottnen och grädda i 225 grader ca. 15 minuter.

Ta ut och låt svalna. Sänk värmen till 150 grader.

Fyllning: Vispa äggvitor, strösocker och vispa till en tjock maräng.
Vänd försiktigt ner bären lite lätt.
Fördela fyllningen i pajskalet.
Grädda pajen i 150 grader i ca 30-35 minuter på andra falsen nerifrån i ugnen.

Ta ut och servera!