I samarbete med Malmö chokladfabrik har vi tagit fram det här härliga receptet. En super härlig saffransmaräng i tårtform som toppas med dunder god lingonchoklad. Saffran och lingon passar super tillsammans!
Ingredienser:
Maräng:
2 äggvitor
1 dl strösocker
0,5 g saffran
1 tsk vaniljsocker
Topping:
2 dl grädde
55 g Ö Dark Chocolate Lingonberry 70%
2 msk lingonsylt
Gör såhär:
Vispa upp äggvitor tillsammans med sockret. Vispa till en hård maräng.
Tillsätt saffran och vaniljsocker.
Bred ut marängen på en plåt med bakplåtspapper, gör i vilken form du vill!
Grädda i mitten av ugnen på 70°C i ca 5 timmar.
Vispa grädden hårt och toppa på marängen.
Hacka chokladen och toppa på grädden, klicka ut lingonsylten och servera!
Tips: Servera gärna på en gång då marängen blir lite seg av grädden.
MUMS!
Lämna en kommentar