Man tager vad man haver. Jag har gjort mazariner men jag hade inte tillräckligt med mandelmassa så jag hade hälften marsipan och hälften mandelmassa, resultatet blev helt okej men jag har ätit mycket godare mazariner. Detta är ett ganska klassiskt recept på mazariner för er som gillar det. Ha inte dessa i ugnen för länge för då kan konsistensen bli lite gele aktig.

[Ingredienser]

Gör såhär: (12 st)

Blanda ihop alla ingredienserna till en deg, degen kan bli lite smulig men ha då i lite mer smör så att degen börjar klumpa sig.

Tryck ut degen i mazarin formar.

Sätt ugnen på 150 grader.

Tag fram ägg och smör i god tid, det är viktigt att detta är rumstempererat annars kan smeten lätt skära sig.

Rid mandelmassan och marsipanen i en skål. Rör sedan i smöret så att smeten blir jämn och fin.

Blanda sedan i äggen, ett i taget under omrörning för att undvika att smeten skär sig. Om smeten skall skära sig så går det ganska bra i alla fall, ett alternativ är att värma smeten lite över vattenbad under omrörning.

Fyll formarna med smeten nästan ända upp till kanten.

Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Glasyr: Rör ner några droppar vatten i en skål med florsockret, lite vatten i taget för att inte få en för lös smet. Bred på av svalnade mazariner och låt stelna i ca 10 minuter. Servera!