Jag känner mig fortfarande inne på moussetårtor, även när hösten börjar närma sig! Varför vet jag inte riktigt men det känns kul att göra något som jag inte brukar göra. Jag köpte en rolig sprayfärg som gör att mousse med mera får en sammetslen yta och en snygg färg, en härligt vit färg och jag har även en härligt röd färg. 

[Ingredienser]

Gör såhär: (1 st tårta till ca 4 – 5 personer)

Moussen:

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 min. Vispa grädden hårt. Dela ägget (gula och vita försig) och rör ner gulan i grädden försiktigt. Värm saften i en liten kastrull. Ta upp gelatinbladen och smält dem i saften. Rör sedan ner saften i en tunn stråle i smeten. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner i smeten. Låt moussen stelna i kyl 2–3 timmar beroende på storlek.

Tårtbotten:

Sätt ugnen på 175grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och potatismjöl. Rör noga! Tillsätt sedan vetemjölet och rör om noga så att inga klumpar bildas. Smöra och bröa en form och fyll den med smeten. Grädda i ca 35 minuter. Dela botten i 3 delar och använd 1 st som botten till moussetårtan.

Pannacotta:

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten under ca 5 minuter. Koka upp grädden i en kastrull. Rör ner de övriga ingredienserna och blanda ihop till en slät smet. Fyll en täckt form med smeten och kyl för att den ska sätta sig ordentligt.

Dekor:

Spraya tårtan med valfri färg eller låt den vara som den är. Dekorera med färska bär och gärna med lite lakritsflakes och jordgubbsströssel för att få till lite extra krisp och smak! 

moussi3 moussi2 moussi1

Ät och njut!